Alexander Muilwijk

Alexander Muilwijk (1972) is opgegroeid in een muzikaal gezin en kwam al vroeg in aanraking met muziek. Zijn muzikale loopbaan begon in 1980 bij de plaatselijke muziekvereniging,fanfare Kunst en Vriendschap uit Zoetermeer, waar hij vanaf zijn 8e de eerste muzieklessen kreeg van de toenmalige dirigent.

 

Alexander begon met lessen op slagwerk maar is na twee jaar overgestapt op trompet en flugelhorn (bugel) en heeft vele jaren in het fanfareorkest meegespeeld als solobugelist.

Hier haalde hij ook zijn HaFa muziekdiploma’s op flügelhorn.

Tijdens zijn dienstplicht was hij trompettist bij het tamboerkorps van de koninklijke militaire kapel.

Nu is Alexander als trompettist/bugelist nog steeds actief in de orkesten van Harlekijn Talentscouting & Theatrical Productions, het Nederlands Musical Ensemble (NME) en het Dutch Aerophonic Orchestra.

Als solotrompettist speelt hij regelmatig met diverse organisten tijdens concerten en kerkdiensten.

Naast het bespelen van trompet en flügelhorn heeft hij een grote passie voor het dirigeren van orkesten. Vanaf 1992 tot 2008 was Alexander regelmatig vervanger van de dirigent van fanfareorkest kunst en Vriendschap. Bij deze vereniging heeft hij in 2003 ook het opleidingorkest (Middenorkest) opgericht waarvan hij tot mei 2011 dirigent was. Dit opleidingsorkest groeide succesvol uit tot 38 musici.

Daarnaast dirigeert Alexander diverse musical-, harmonie- en fanfareorkesten en het Orkest Collectief

In september 2009 begon hij aan de opleiding (assistent)dirigent van het KCG Gelderland en het Artez conservatorium in Arnhem.
Hij volgde theorie- en praktijklessen bij de dirigenten Harrie Janssen en Hendry van Loo.
In januari 2012 heeft Alexander deze opleiding met een goed diploma afgesloten.